Blog

Alina

Dragă Îngeraș,

 

Mă numesc Alina, am 7 ani și unul dintre frații mei mă ajută să pot să scriu această scrisoare.

Pe noi ne-au crescut bunicii, nu îmi aduc aminte de multe lucruri,dar gustul de plăcinte cu brânză și smântână al bunicii, nu îl voi uita niciodată. Bunica îmi povestea de mama, o vedeam, mai venea pe la noi, dar nu știam că mama trebuie să stea lângă noi. Ea tot pleca, cred că avea treabă. În urma ei, bunu si buna se certau mereu, dar cred că așa trebuia.

Îmi amintesc de gardul bunicului. Nu ajungeam la cheie și îmi puneam mereu o găleată pentru a lua  cheia ca să deschid poarta.

Bunica îmi aranja mereu hainele, ea mă îmbrăca și mă ducea la grădiniță cu microbuzul din sat. Îmi plăcea că mă îmbrățișa când plecam și îmi spunea : “Mâine vine poștașul”. Atunci era zi de bănuți, ne aducea alocația și bunica ne cumpăra multe. Dar, o iubesc pe mama, o iubesc pe Moni și pe Adi. Nu știu când vine mami la mine, dar eu nu vreau să plec de aici,  vreau să rămân aici pâna se termină tot.

Moni m-a dat la școală, sunt în clasa pregătitoare și când vin de la școală, facem plăcinta cu brânză și smântână. Aici cu ei, am fost prima dată la piscină unde tot timpul am strigat :”Eu mă înec”, dar Adi m-a luat în brațe și a avut grijă de mine. În urmă cu o săptămână am sărbătorit ziua mea de naștere, mama nu m-a sunat, dar am avut surprize multe și sunt bucuroasă!

Acum învăț să scriu și să citesc. Îmi doresc să cresc ,dragă îngeraș, și când voi fi mare o să mă fac doctoriță sau poate profesoară. Vara, când e timp frumos, aș vrea și eu să mă plimb cu bicicleta.

Moni m-a dus la biserică. Acolo am învățat colinde și “Tatăl nostru”. Preotul a spus că am o voce frumoasă și că mă va lua să cânt în cor. Voi merge din toamna asta la palatul copiilor și voi învăța să cânt frumos.

Dragă îngeraș,îti multumesc că m-ai ascultat. Te rog să o îmbrătișezi pe bunica și pe bunu. Să îi spui lui bunu că mami a vândut casa, iar Moni ne-a dus la cimitir unde am dus flori pentru bunu și buna.

Voi fi cuminte și ascultătoare!

Cu drag,Alina!